Всички категории

Задължителни ли са предпазните ESD ръкавици?

Задължителни ли са предпазните ESD ръкавици?

При работа с продукти, чувствителни към ESD, заземяването е най-важното нещо! Това е възможно с помощта на каишка за китка, ESD обувки, ESD защитно облекло и др. и това е често срещано в EPA (ESD Protected Area).

Какво ще кажете за ESD-безопасните ръкавици, задължителни ли са или не?

Не, те не са задължителни в EPA, но предлагат добра защита срещу електростатични заряди благодарение на покритите върхове на пръстите. Носенето на ESD-безопасни ръкавици предотвратява електростатични разряди върху чувствителен микроелектронен компонент. Проводимостта на ръкавиците често се постига чрез специални проводими влакна, които са вградени в тъканта. Благодарение на пропускливостта на въздуха и безпроблемната обработка на ръкавиците, те осигуряват особено високо ниво на комфорт. С покритие или без покритие, изработени от полиестер, кожа, памук, PVC, карбон или найлон, всички ръкавици отговарят на IEC 61340-5-1.

Ако клиентът не иска да има пръстови отпечатъци върху платката си, изборът на ESD-безопасни ръкавици или ESD-безопасни кошари за пръсти е най-добрият вариант.

Безопасните от електростатичен разряд ръкавици са задължителни в чисти помещения!

Имате избор между ESD ръкавици за еднократна употреба или ESD ръкавици за многократна употреба.

Пример за многократна употреба, безопасни от ESD ръкавици:

 Пример за еднократни защитни от ESD ръкавици:

 

Безопасните от ESD ръкавици са изработени от разсейващи материали (найлон (80%) и карбон (20%). В допълнение, ръкавиците са удобни за носене, имат дишаща и безшевна материя и могат да се перат. Върховете на пръстите също са с PU покритие и типичното съпротивление е 107 до 108Ω.Ръкавиците са сиви и се предлагат в размери XS, S, M, L, XL и XXL. На практика размерите са малки.Например, размер M съответства на размер на ръкавицата 7, L е 8 а XL е 9.

Кой е най-добрият начин за повдигане на продукти, чувствителни към ESD?

Най-доброто решение е да докосвате продуктите възможно най-малко. Ако трябва да повдигнете платка, докоснете я за ръба (за да избегнете пръстови отпечатъци по повърхността и да се предпазите от ESD). Ако клиентът поиска да носите ESD-безопасни ръкавици, уверете се, че са чисти и редовно сменяни. Работата с чисти ръце е по-добра от работата със замърсени, безопасни от ESD ръкавици!

Прането на ESD-безопасни ръкавици не е възможно за неопределено време. Важно е да се измери/тества дали те все още отговарят на стойността на съпротивлението! Това е работа на координатора на ESD.

По материали на IPC Training Center

Коментирането на тази статия е ограничено

Производство - ESD Защита

Производство - ESD Защита

Задължителни ли са предпазните ESD ръкавици?

Задължителни ли са предпазните ESD ръкавици?

При работа с продукти, чувствителни към ESD, заземяването е най-важното нещо! Това е възможно с помощта на каишка за китка, ESD обувки, ESD защитно облекло При работа с продукти, чувствителни към ESD, заземяването е най-важното нещо! Това е възможно с помощта на каишка за китка, ESD обувки, ESD защитно облекло 2022-04-20T16:27:05+03:00 Задължителни ли са предпазните ESD ръкавици?

<p>При работа с продукти, чувствителни към ESD, заземяването е най-важното нещо! Това е възможно с помощта на каишка за китка, ESD обувки, ESD защитно облекло и др. и това е често срещано в EPA (ESD Protected Area).</p> <p>Какво ще кажете за ESD-безопасните ръкавици, задължителни ли са или не?</p> <p>Не, те не са задължителни в EPA, но предлагат добра защита срещу електростатични заряди благодарение на покритите върхове на пръстите. Носенето на ESD-безопасни ръкавици предотвратява електростатични разряди върху чувствителен микроелектронен компонент. Проводимостта на ръкавиците често се постига чрез специални проводими влакна, които са вградени в тъканта. Благодарение на пропускливостта на въздуха и безпроблемната обработка на ръкавиците, те осигуряват особено високо ниво на комфорт. С покритие или без покритие, изработени от полиестер, кожа, памук, PVC, карбон или найлон, всички ръкавици отговарят на IEC 61340-5-1.</p> <p>Ако клиентът не иска да има пръстови отпечатъци върху платката си, изборът на ESD-безопасни ръкавици или ESD-безопасни кошари за пръсти е най-добрият вариант.</p> <p>Безопасните от електростатичен разряд ръкавици са задължителни в чисти помещения!</p> <p>Имате избор между ESD ръкавици за еднократна употреба или ESD ръкавици за многократна употреба.</p> <p>Пример за многократна употреба, безопасни от ESD ръкавици:</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11576/files/image/stc5301_esd_gloves_grey_nylon_carbon.jpg" width="331" height="380" /></p> <p>&nbsp;Пример за еднократни защитни от ESD ръкавици:</p> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11576/files/image/picture2-disposable-esd-gloves.jpg" /></p> <p>Безопасните от ESD ръкавици са изработени от разсейващи материали (найлон (80%) и карбон (20%). В допълнение, ръкавиците са удобни за носене, имат дишаща и безшевна материя и могат да се перат. Върховете на пръстите също са с PU покритие и типичното съпротивление е 107 до 108&Omega;.Ръкавиците са сиви и се предлагат в размери XS, S, M, L, XL и XXL. На практика размерите са малки.Например, размер M съответства на размер на ръкавицата 7, L е 8 а XL е 9.</p> <p>Кой е най-добрият начин за повдигане на продукти, чувствителни към ESD?</p> <p>Най-доброто решение е да докосвате продуктите възможно най-малко. Ако трябва да повдигнете платка, докоснете я за ръба (за да избегнете пръстови отпечатъци по повърхността и да се предпазите от ESD). Ако клиентът поиска да носите ESD-безопасни ръкавици, уверете се, че са чисти и редовно сменяни. Работата с чисти ръце е по-добра от работата със замърсени, безопасни от ESD ръкавици!</p> <p>Прането на ESD-безопасни ръкавици не е възможно за неопределено време. Важно е да се измери/тества дали те все още отговарят на стойността на съпротивлението! Това е работа на координатора на ESD.</p> <p>По материали на IPC Training Center</p>

, , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки